Stimularea Timusului

Glanda Timus

Timusul este o glandă despre care se vorbește mai puțin, dar care are un rol extrem de important, menținând funcționarea eficientă a sistemului imunitar, prin producerea de celule T, limfocite responsabile de imunitatea celulară.

Este situat in cavitatea toracica, intre plamani – partea posterioară a sternului) si face parte din sistemul endocrin.

Chiar daca aceasta glanda nu se mai dezvolta dupa pubertate, ba din contra, regreseaza, ea continua sa fie activa si sa colaboreze in mod direct cu sistemul imunitar.

O tehnica simpla de stimulare a timusului, bazata pe presopunctura, o metoda a medicinei traditionale chinezesti, reduce stresul, stimulează imunitatea și te ajută să îți îmbunătățești starea de bine.

Cum se face taparea timusului

Potrivit dr. John Diamond, autorul cartii “Life Energy: Unlocking the Hidden Power of Your Emotions to Achieve Total Well Being”, aceasta glanda monitorizeaza si regleaza fluxul de energie al corpului.

Specialistul crede ca cea mai importanta etapa a oricarui proces de vindecare este reprezentata de pastrarea unui nivel de energie de viata ridicat:

“Adevaratul medicament minune este puterea si vitalitatea care se afla in noi, vointa noastra de a fi bine”.

Pentru a intarzia atrofierea timusului si a stimula dezvoltarea lui, medicul naturopat Noreen Barron recomanda taparea acestei glande, adica lovirea usoara, repetata.

“Taparea timusului contribuie la imbunatatirea functionarii acestuia, un fapt demonstrat stiintific”, sustine Barron.

Pentru aceasta trebuie sa iti localizezi exact zona timusului si sa aplici lovituri usoare cu varfurile degetelor, timp de 30-60 de secunde, timp in care respiri profund. Fa asta de 2-3 ori pe zi si vei vedea in scurt timp rezultatele!

Si dr. Diamond recomanda taparea timusului, dar pentru a obtine un efect energizant rapid, bataile se fac “in ritm de vals, unu-doi-trei, cu accent pe prima bataie.

De asemenea, Dr. Diamond ne sugereaza sa repetam afirmatia “Eu Sunt plin(a) de Energie de Viata si Eu Sunt plin(a) de Iubire.”

Sursa:

http://onlinereport.ro/un-simplu-gest-iti-restarteaza-organismul-fa-l-cand-te-simti-extenuat/

Timus

http://www.ymed.ro/fiziologia-timusului/

Despre Lumină și Iubire

Fie ca din Inima voastră să erupă Iubire necondiționată, Fie ca mințile voastre să fie iluminate de Pace infinită, Fie ca trupul să vi se inunde cu Lumina Esenței voastre, Fie ca toți cei pe care-i atingeți în această viață, prin gânduri, cuvinte și fapte, să fie transformați de Radianța Prezenței voastre. * Richard Rudd *
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s