Semnificatia Spirituala a Solstitiului de Iarna

12376434_10205481999949308_1806285623093259330_n

În Emisfera Sudică, Vara începe la 21 decembrie – Timpul de reincarcare a energiilor si de Celebrare a faptului ca noi extragem energie din razele Soarelui, sustinatoare ale vietii.

În emisfera nordică, insa, Iarna incepe in acelasi timp.

Solstitiul de Iarna, tradițional, celebrează nașterea noului An Solar și începutul Iernii, reflectând o înțelepciune antică și credință în marile forțe ale naturii Divine.

Simbolizează puterile creatoare înnăscute ale naturii care se află chiar la suprafață și se reafirmă faptul că din această zi, avand in vedere ca  zilele se maresc, creșterea de viață nouă va fi asigurată și semințele semănate vor rasari din pământul întunecat, atragand energie de la razele Soarelui, sustinatoare ale vietii.

Nașterea unui copil Divin și Mântuitor, la momentul  Solstițiului de Iarnă, a format o parte centrală a credințelor spirituale în întreaga lume, de la începutul istoriei în Egiptul antic, nașterea lui Horus, nașterea lui Mithra în Persia, nașterea lui Isus la Crăciun, nașterea fiului Divin la Alban Arthan, al druizilor, etc.

Aceste sărbători sunt o dovadă a modului în care oamenii separati prin distanțe mari și timp, au crezut într-un principiu spiritual universal, care este la fel de relevant Acum, asa cum a fost atunci.

Ei ne vorbesc despre o înțelegere misterioasă și universala de transformare spirituală.

Toate lucrurile care vin în ființă trebuie să fie mai întâi născute.

Asa cum și creația a fost nascuta de marea Mama a Universului, la fel si noi trebuie să fim  nascuti din Spirit pentru a deveni Spirit.

Solstițiul de Iarnă este o celebrare de a fi „născut din nou”,din Spirit, nu din carne.

Este o sărbătoare a nașterii Fiului spiritual, Hristos, în conștiința unei persoane, în procesul de trezire.

Simbolizat ca un copil, la fel ca si Soarele de iarnă, este cel mai slab, acesta va crește până la atingerea puterii integrale la  Solstițiul de vara, la fel cum Spiritul crește într-o fiinta pregătita să transforme complet  întunericul interior in lumina.

Scopul Solstițiului de Iarnă funcționează pe un număr de niveluri. În esența sa, este nașterea Soarelui, atât Universal cat și personal.

Răsăritul Soarelui la Solstițiul de Iarnă, din cea mai intunecata zi a anului, imita nașterea Luminii, din golul întunecat, în prima zi a creației.

Soarele care există în lumea fizică ca focul pe care il vedem pe cer, există, de asemenea, în dimensiunile superioare ca un foc spiritual, ca sursa spirituală a întregii creații.

Soarele spiritual este un foc viu, Divin si cea mai mare sursa a întregii creații, după cum se explică în textele sacre antice din întreaga lume.

Cu toate acestea, cum Creatia urmeaza principii universale, nașterea Soarelui reprezintă, de asemenea, nașterea Soarelui spiritual într-o persoană, în timpul procesului de iluminare.

Acesta este născut în timpul cel mai întunecat, Soarele fizic dă viața lumii exterioare, Soarele spiritual dă viață spirituală  fiintei.

Link original:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205481999949308&set=a.2367096856750.2110298.1230282094&type=3&theater
Extras din:
http://belsebuub.com/articles/the-spiritual-meaning-of-the-winter-solstice
Traducere:
Dida Aurelia

Meditatie Globala – Ziua Mondiala a Spiritului

22.12.2015  06:48 (ora Romaniei)

https://www.facebook.com/events/1013840915343927/

 

 

Despre Lumină și Iubire

Fie ca din Inima voastră să erupă Iubire necondiționată, Fie ca mințile voastre să fie iluminate de Pace infinită, Fie ca trupul să vi se inunde cu Lumina Esenței voastre, Fie ca toți cei pe care-i atingeți în această viață, prin gânduri, cuvinte și fapte, să fie transformați de Radianța Prezenței voastre. * Richard Rudd *
Acest articol a fost publicat în Spiritualitate și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s