Descoperă Libertatea prin Iertare

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga pentru a Îndepărta Emoțiile Trecutului

Iartă și uită. Astfel ni s-a spus, cel puțin. Dar, oare, este așa de simplu? Pentru mulți dintre noi, dacă simțim că suntem răniți sau nedreptățiți într-un fel, este mai ușor să purtăm mânie sau resentimente și ranchiună.

Există un anumit grad de confort în re-trăirea durerii și gândurile de răzbunare ar putea, chiar, să ne energizeze.

Totuși, menținerea acestei negativități nu este sănătoasă și chiar dacă acțiunile care ne-au rănit pot rămâne în continuare parte din viața noastră, găsirea iertării ne ajută să trăim o viață axată, mai degrabă, pe pozitiv decât pe negativ.

Uneori, răul este atât de profund sau de lungă durată, încât este necesar să treacă ani pentru a depăși situația.

S-ar putea să nu reușim să acceptăm ceea ce ne-a fost făcut, iar cealaltă persoană să nu ne roage să o iertăm, însă este important să învățăm să eliberăm.

Încercați să practicați meditația „Eliberare de Stres și Îndepărtarea Emoțiilor Trecutului” din manualul de Yoga – Eu Sunt O Femeie – Creativă, Sacră și Invincibilă

Link original: aici

 

Instrucțiuni pentru meditație:

Kundalini Yoga pentru Iertare

Julie Eisenberg

27 Septembrie 2012

Trăind cu un sentiment de durere ne afectează fizic, spiritual și emoțional, astfel că, în timp ce lucrăm la găsirea capabilității de a ierta, este bine să acceptăm că acest lucru s-ar putea să nu se întâmple instantaneu.

Dacă reacționăm la evenimente care au avut loc la începutul vieții, s-ar putea, chiar, să ne ia ani pentru a ne permite nouă înșine să iertăm.

Însă, de vreme ce indignarea, adânc înrădăcinată, ne determină să ne aducem mânia și resentimentele în noile noastre relații și experiențe, este important să facem efortul de a le elibera.

Kundalini Yoga oferă multe instrumente pentru a elibera mânia, amărăciunea și resentimentele și pentru a găsi modalități de a ierta.

Afectarea emoțională are un efect fizic considerabil asupra corpului. Mușchi tensionați, circulația și digestia sunt afectate, putem avea dureri de cap și dureri în gât, iar corpul eliberează cortizol sau hormoni de stres.

Este important să fim conștienți de aceste reacții fizice și să acționăm pentru a le contracara. Câteva minute de respirație profundă lungă vă pot ajuta la început sau verificați tehnicile de „Reducere rapidă a stresului” în cartea Relaxare și Renaștere a lui Guru Rattana.

O componentă cheie în iertare este să ne îndepărtăm de la a ne considera pe noi înșine ca fiind victime.

Dacă noi credem că cineva ne-a victimizat, îi acordăm putere asupra noastră. Ne ocupăm de nedreptatea situației, uneori, având sentimentul că nu există o modalitate de a o depăși.

În unele cazuri, s-ar putea, chiar, să persistăm în repetarea acelorași acțiuni care au condus la rănirea noastră prima dată! Este important să deținem controlul asupra vieții noastre și să ne dezvoltăm puterea noastră personală, pentru a schimba aceste modele de comportament.

O importantă meditație kriya care  vă ajută în acest scop este „Meditația Kriya pentru eliberarea mâniei interioare”, din Manualul pentru Corpul Uman.

Această, relativ scurtă, meditație kriya trezește cea de-a treia Chakră – Plexul Solar și, apoi, deschide Inima spre Iubire și înțelegere.

Uneori, răul este atât de profund sau de lungă durată, încât este necesar să treacă ani pentru a depăși situația. Încercați să practicați meditația „Eliberare de Stres și Îndepărtarea Emoțiilor Trecutului” din manualul Yoga – Eu Sunt O Femeie – Creativă, Sacră și Invincibilă

Eliberarea stresului și Eliminarea Emoțiilor din Trecut

Easy Pose

Această meditație este deosebit de utilă pentru a rezolva relațiile stresante și problemele de familie din trecut. Se adresează fobiilor, temerilor și nevrozelor.

Poate elimina gândurile neliniștitoare din trecut, care persistă în prezent. Poate să ia situații dificile din prezent și să le elibereze în Mâinile Infinitului.

Practicați timpul complet dat sau până când vă simțiți eliberați de stres.

Timp: de la 3 până la 31 de minute

1. Așezați-vă în poziția Easy Pose având coloana vertebrală dreaptă.
2. Așezați mâinile în centrul pieptului, cu vârfurile degetelor atingându-se reciproc și fiecare dintre degete atingând degetele corespunzătoare de la mâna opusă.
3. Lăsați spațiu între palme. Degetele sunt îndreptate în sus.
4. Priviți către vârful nasului.
5. Respirați de 4 ori pe minut: inhalați 5 secunde, țineți 5 secunde, expirați 5 secunde.

O opțiune,la încheierea acestei meditații, ar fi să intonați Mantra Guru Ram Das, pentru a vă deschide către smerenie și vindecare.

 

Există multe versiuni frumoase ale acestei mantre, dar preferata mea este mantra vindecătoare Ra Ma Da Sa de pe CD-ul FloresMirabai Ceiba.

În timp ce lucrăm la iertare, nu este neobișnuit să realizăm că o parte din călătoria noastră ne cere să ne iertăm pe noi înșine.

Aceasta poate fi cea mai dificilă etapă a tuturor, deoarece noi tindem să fim criticii noștri cei mai puternici. Există o „Meditație de iertare”, în cartea „Meditații pentru comportament de dependență”, un sistem de științe yoghice cu formule nutriționale al doctorului Mukta Kaur Khalsa, pe care o puteți practica timp de 11 minute pe zi și care este concepută pentru a ajuta la iertarea celorlalți și la iertarea de sine.

Așa precum învață această meditație kriya:

„Puterea iertării depășește timpul și spațiul și ne îngăduie să avansăm cu ușurință și cu încredere. Pe măsură ce ne iertăm pe noi înșine, îi iertăm pe ceilalți și primim iertare, inimile noastre se deschid spre Lumina și Iubirea din interior ”.

Vă doresc Lumină și Iubire în călătoria voastră către Iertare și Pace interioară.

Sat nam.

Link original: aici
Traducere:
Dida Aurelia

Pace, Lumină, Iubire, Compasiune, Serenitate și Binecuvântări Divine Tuturor!

Vă Iubesc pe Toți

https://ro.gravatar.com/didaaurelia444

https://didaaurelia444.wordpress.com/2017/06/07/descopera-libertatea-prin-iertare/

Acest material este proprietatea traducătorului și este permisă copierea și repostarea sa, doar, cu publicarea provenienței traducerii originale (link-urile menționate mai sus).

Mulțumesc!

Despre Lumină și Iubire

Fie ca din Inima voastră să erupă Iubire necondiționată, Fie ca mințile voastre să fie iluminate de Pace infinită, Fie ca trupul să vi se inunde cu Lumina Esenței voastre, Fie ca toți cei pe care-i atingeți în această viață, prin gânduri, cuvinte și fapte, să fie transformați de Radianța Prezenței voastre. * Richard Rudd *
Acest articol a fost publicat în Mantre și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s