16 Septembrie 2016: Uroborus și Luna Plină – Eclipsa de Lună

Lună Plină - Eclipsă de Lună
Foto: http://newsmaste.com/16-september-2016-lunar-eclipse-astrology.html
Sursa:

http://www.roastrolog.com/astrologie-magica/ouroboros-si-luna-plina-16-septembrie-2016

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor:  Ana Bodaproste

 

Luna Plină care se produce pe 16 Septembrie, ora 22:06 , ora Bucureștiului,

conform: http://www.astro-urseanu.ro/fazele_lunii.html – (autorul articolului indică ora 21:05)

reprezintă un eveniment astrologic extrem de puternic, cu o încărcătură vibrațională particulară.

Pe data de 16 septembrie 2016, Eclipsa de Lună coincide cu Luna Plină (întotdeauna eclipsele se produc pe fazele Lunii, respectiv Luna Nouă, Luna Plină) și reprezintă închiderea triangulației: Eclipsa parțială de Lună care a avut loc pe 18 August 2016, Eclipsa de Soare de pe 01 Septembrie 2016 și Eclipsa de Lună de pe 16 Septembrie 2016.

Ce este o Triangulație?

Ansamblu de operații geodezice care au ca scop stabilirea foarte precisă a coordonatelor unui număr de puncte de pe teren, prin intermediul unor triunghiuri ale căror vârfuri sunt aceste puncte.

Rețea de triunghiuri stabilită pe teren, care constituie baza oricărei măsurători topografice. (https://dexonline.ro/definitie/triangula%C8%9Bie)

Transferând termenul de triangulație pe bolta cerească, vorbim despre crearea unei rețele energetice foarte puternice, generată de succesiunea celor trei Eclipse.

Luna Plină este numită în astrologia magică, întotdeauna, “cercul care se închide”, deoarece ea simbolizează momentul de finalizare al unor acțiuni și pregătirea noastră ca și Spirite, Suflete, pentru ingerarea și sedimentarea energiilor pe care le-am experimentat până la Luna Plină.

Iată de ce, Uroborus (Uroboros, Ouroboros), imaginea șarpelui care își mușcă coada, este, doar, un alt termen aflat în conexiune și cu simbolul Lunii Pline.

În acest moment, pe cer se formează un Uroborus energetic selenar, care este extrem de puternic.

Uroborus

(https://ro.wikipedia.org/wiki/Uroborus)

UroborusUroborus (cunoscut și sub numele de Uroboros sau Ouroboros) este un simbol antic asemănător unui șarpe sau dragon care își înghite propria coadă formând, cu ajutorul corpului, un cerc. A fost folosit de-a lungul istoriei pentru a înfățișa multe lucruri, dar, de cele mai multe ori el simbolizează unitatea primordială, ciclul nesfârșit al Timpului și al Universului.

 

 

 

UroborusUroborus a fost foarte important în simbolismul religios și mitologic și a fost folosit frecvent și în ilustrații alchimice. În secolul al XIX-lea a fost interpretat după unii psihologi, cum ar fi Carl Gustav Jung, ca având o anumită influență asupra psihicului uman. 

 

 

 

 

Povestea acestui simbol – Uroborus începe în anul 1618 când compozitorul și alchimistul Johann Daniel Mylius a descoperit o inscripție misterioasă, pe care a menționat-o în lucrarea sa – Basillica Philosophica.

În această lucrare, Mylius parafează, pentru întâia oară, motto-ul elementar, care îi ghidează pe toți astrologii specializați în astrologie magică și alchimie:

“Oamenilor obișnuiți le este ascuns accesul la învățăturile Divine, grație înțelepciunii Lui Dumnezeu.”

Esența acestui motto este mai mult decât înțeleaptă.

Oamenilor nepregătiți, celor superficiali nu li se dezvăluie profunzimea ritualurilor alchimice și magice, deoarece s-ar putea răni pe ei înșiși, pentru că nu vor respecta liberul arbitru, care trebuie să se manifeste plenar în relația cu ei și cu cei din jurul lor.

Chiar dacă Uroborus-ul a mai fost reprezentat pe unele desene, cum ar fi papirusul lui Dama Heroub, realizat cu 1600 de ani î.H., în Chrysiopoeia Cleopatrei (pergamentul Cleopatrei Alchimista – nume care este, de fapt, pseudonimul uneia dintre cele patru femei alchimiste despre care se spune că ar fi reușit să creeze piatra filozofală și care a trăit în secolul al III-lea în Egipt) este pentru prima dată când se revelează și semnificația acestui simbol și anume că la final ne întoarcem în punctul de unde am pornit, pentru a pleca, din nou, într-o noua experiență:

 “Unul este Totul și Totul este Unul” 

sau așa cum a fost preluat acest concept de religia creștină:

“Precum în cer așa și pe Pământ.”

Chrysopoeis se traduce prin “creatorul de aur”.

Pe acest pergament se află, doar, simboluri alchimice, misterioase, ce reprezintă un cod pentru crearea pietrei filozofale, cod care nu a fost descifrat în întregime nici până în ziua de astăzi.

Totuși, ce este relevant, pentru articolul de astăzi, este faptul că în această Chrisopoeia a Cleopatrei este menționat în scris, pentru întâia oară, prezența Uroborus-ului.

Printre puținele înscrisuri, de pe acest papirus, se află și o explicație notată în centrul cercului format de imaginea Uroborus-ului, șarpele care își mușcă coada:

“Unul este Totul”.

Persoanele specializate în simbolistica mistică aleg să nu vorbească oamenilor despre Uroborus, deoarece este un simbol extrem de puternic care simbolizează viața și infinitul, conceptul eternității și al întoarcerii eterne, reprezintă cifrul vieții și al renașterii conducând către principiul de imortalitate și către simbolul Păsării Phoenix.

Uroborus, Eclipsele și Luna Plină

Întorcându-ne la evenimentul de Lună Plină de pe data de 16 Septembrie, prin ultima Eclipsă, se încheie un ciclu al manifestării energiei vibrației simbolului Uroborus asupra noastră, a tuturor.

Acest ciclu s-a deschis pe 18 August și se încheie, acum, pe 16 Septembrie.

Iată că această Lună Plină și Eclipsă de Lună, care se produc simultan, reprezintă momentul perfect în care avem parte de luciditate și de realism în viața noastră.

Munca este elementul care va defini această Lună Plină, precum și evenimentele care vor deriva de la acest moment, vreme de șase luni.

Vom experimenta diverse situații care ne vor forța, în primul rând, să privim realitatea în față, în Lumina ei adevărată, fără să o mai cosmetizăm, fără să o mai ascundem în spatele fricilor și ale angoaselor.

Tot în următoarele șase luni, începând cu data de 16 Septembrie, vom avea ocazia să trecem printr-o serie de revelații, care ne vor indica ce oameni ne sunt potriviți în viață sau nu și vom avea ocazia să renunțăm la persoanele care ne blochează în drumul nostru, însă, să nu uităm, că depinde numai de noi dacă suntem pregătiți să facem aceste schimbări sau nu.

Ritualul Uroborus și Luna Plină

Este numit οὐροβóρος în limba greacă și „uroborus” în limba latină, numele lui însemnând „cel care își devorează coada”.

Deoarece câteva texte antice vorbesc despre el ca despre un șarpe de Lumină ce locuiește în rai, în prezent se crede că imaginea lui este inspirată din forma circulară a galaxiei noastre.

În unele reprezentații, Uroborus este jumătate luminos, jumătate întunecat, evocând, la fel ca Yin și Yang, dualitatea naturii și a tuturor lucrurilor, dar și că forțele opuse nu sunt în conflict, ba chiar se armonizează și se completează.

În alchimie, Uroborus sugerează natura ciclică.

De multe ori, Uroborus poate fi și o metaforă a autoreflexiei, a meditației și a autoanalizei.

Sugerează recrearea Sinelui, permanenta reîntoarcere și reînnoire.

(https://ro.wikipedia.org/wiki/Uroborus)

Ritualul de Conectare la Energia Galaxiei pe Lună Plină – Eclipsă de Lună

În cadrul acestui ritual, de sorginte alchimică, îți propun să înveți să te conectezi la Energia Galaxiei din care face parte Pământul pe care te-ai născut, acum, Galaxia Calea Lactee.

De multe ori oamenii sunt instruiți să se conecteze la elementele primordiale întâlnite pe Pământ: aer, apa, foc, pământ și eter.

Doar persoanelor evoluate, doar celor cu o deschidere spirituală foarte mare le este permisă conectarea la Uroborus-ul astral, ce reprezintă procesul de transformare al trupului, Sufletului și Spiritului, întruchipează filosofia morții și a renașterii continue, renaștere într-o nouă experiență mistică, mai evoluată decât cea anterioară.

Acest ritual va putea fi accesat, doar, de persoanele foarte evoluate spiritual.

Nu am nici o reținere în a-mi avertiza cititorii că ritualul acesta este destinat Maeștrilor întrupați și Sufletelor foarte evoluate, așa încât, unii dintre voi s-ar putea să nu aveți nici o trăire, să nu simți nimic, însă, nu trebuie să vă descurajați, cu siguranță veți avea acces energetic la alte ritualuri.

Când poți face ritualul

Ritualul poate fi realizat fix pe data de 16 Septembrie la ora 22:06, conform:

http://www.astro-urseanu.ro/fazele_lunii.html

(în articolul original este indicată ora 21:05)

Va trebui respectată această oră, deoarece, doar, atunci se poate accesa Uroborus-ul galactic.

Ora 22:06 (autorul articolului indică ora 21:05) este valabilă pentru ora Romaniei; dacă locuiești în străinătate, te rog, să adaptezi ora în funcție de fusul orar local.

http://time.is/ro/UTC

http://www.calculatoare.ha-ha.ro/ora_pe_glob.php

Nu încerca să faci acest ritual înainte de 16 Septembrie, ora 22:06, ora României (autorul articolului indică ora 21:05), pentru că nu va avea nici un efect asupra ta!

Înainte de ora 22:06 (autorul articolului indică ora 21:05) fă un duș sau o baie.

Ritualul pas cu pas

1. Locul și ținuta — Îmbracă-te în haine comode, este foarte important să te simți cât mai confortabil în hainele pe care le porți.

Alege o cameră departe de zgomotul provocat de ceilalți locuitori ai casei și oprește-ți telefonul, deoarece, în acest ritual ai nevoie de liniște, pace și relaxare.

Întinde-te pe o canapea sau pe un pat, importantă este poziția întins, postura confortabilă. Va funcționa foarte bine dacă îți vei pune și o pernă sub genunchi, deoarece această poziție activează cele două chakre secundare ale genunchilor, chakre care au rolul de a canaliza cursul energiilor, din corpul tău către Pământ. Aceste chakre sunt foarte importante (deși nu sunt menționate publicului larg foarte des), deoarece reprezintă “robinetul” care permite curgerea energiei telurice și ieșirea energiei negative din corpul uman.

2. Respirația — Respiră adânc, rostește o rugăciune (în cazul în care ești o persoană religioasă), apoi închide ochii.

3. Vizualizarea Imaginează-ți că ești în pântecul mamei, sub forma unui fetus.

Imaginează-ți că ești protejat, că plutești în lichidul amniotic, că exteriorul este, undeva, departe și tot ce contează este trupul tău. care crește și se dezvoltă și, apoi, capătă forma umană.

Vei avea o trăire specială, unică. deoarece forma corpului fetusului este o reprezentare a  simbolului Uroborus și această imagine, această viziune reprezintă cheia către accesarea Uroborus-ului astral.

Imaginează-ți că, din ipostaza de fetus devii Energie pură, Energie de Lumină și te înalți către galaxie, către Calea Lactee.

Privește, în călătoria ta astrală, stelele, planetele, norii de meteoriți, Tu Ești parte a Universului.

A dispărut orice formă de frică, supărare, neliniște și nemulțumire, tot ce contează, în aceste momente este că Tu aparții galaxiei, Tu Ești, doar, Energie, Tu nu ești în corpul uman, Tu Ești, pur și simplu, emanație energetică.

Apoi îți imaginezi, vizualizezi că energia ta se conectează la spirala galaxiei, te integrezi în ea, devii parte din întreg, într-o stare de pace și liniște.

Tu simți totul, Tu ai acces la orice informație, nimic nu mai contează, pentru că Tu Ești într-o stare de pace totală, în care Tu devii Unul cu Totul Universal, Tu devii o parte a întregului galactic.

Tu te simți protejat, împăcat, purificat.

Pe măsură ce te integrezi Totului galactic, orice reziduu dispare, este eliminat.

Acordă-ți timpul necesar pentru a te încărca cu pacea, liniștea și iubirea manifestate de Uroborosul galactic.

Este foarte dificil să îți descriu în cuvinte trăirile pe care le vei avea, lasă-te purtat de ele, acestea vor fi intense, profunde și îți vor induce o stare de împăcare.

Când simți că te-ai încărcat suficient, revino în corpul fetusului, apoi în corpul tău, îți simți mâinile, picioarele, capul, coloana vertebrală, forma corpului tău, apoi deschide ochii și reintegrează-te în viața de zi cu zi.

4. Durata ritualului — Această experiență poate dura de la un minut la o oră, în funcție de nevoia fiecăruia de a se încărca energetic. de la Energia galactică.

Așa cum am mai precizat și la începutul articolului, nu toată lumea are acces la acest tip de încărcare energetică.

Nu pot apărea reacții adverse, deoarece energia Uroborus-ului galactic este una purificatoare și pozitivă, te vei bucura ulterior de o stare de pace, liniște și vei fi tot mai conștient de acțiunile pe care le ai de facut de acum încolo, în următoarele șase luni.

Așa să fie!

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

 

Ghid magic al Lunii Pline - 2016

 

 

Despre Light&Love ~ Lumină și Iubire

Fie ca din Inima voastră să erupă Iubire necondiționată, Fie ca mințile voastre să fie iluminate de Pace infinită, Fie ca trupul să vi se inunde cu Lumina Esenței voastre, Fie ca toți cei pe care-i atingeți în această viață, prin gânduri, cuvinte și fapte, să fie transformați de Radianța Prezenței voastre. * Richard Rudd *
Acest articol a fost publicat în Luna Noua - Luna Plina și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la 16 Septembrie 2016: Uroborus și Luna Plină – Eclipsa de Lună

  1. mika zice:

    facut! pace, liniste ,energizare, iar la sfarsit mi a venit un mesaj care l am citit cu 1 h inainte , care transmitea dragoste si atunci am simtit ca si cum o mare iubire ma inunda pana in fiecare celula.Cand citisem mesajul am zis e,a dat distribuie ,dar nu e pentru mine, nu e el care sa zica ” te iubesc”.Imediat s-a schimbat senzatia corpului si am inceput sa lacrimez,parca vibra si o mare fericire.. 10 min a durat pentru mine meditatia,dar mi s a parut f putin, timpul a zburat. Multumesc!

    Apreciază

Lasă un comentariu